HUORA

huorajuttu1
TEKSTI Mari Jäntti          KUVAT Pixabay ja Picjumbo

– Kädet ja jalat tärisi kun kävin hakemassa Vaasan rautatieasemalta asiakkaan. Toimitus oli aika nopea ja se jännitti ihan helvetisti. Mutta sen jälkeen mulla tuli semmoinen endorfiinihumala, että vau mä tein sen. Ja teen toistekin. Kertoo Anna 30, ensimmäisestä kerrastaan kun hän myi seksiä. Anna oli silloin 23-vuotias.

Odotan lateksiasuun pukeutuneen naisen avaavan oven piiska heiluen, mutta mitä näenkään. Hymyilevän ja herttaisen naisen huppari päällä, koiranpennun hääriessä tämän jaloissa.

Istuudun Annan työhuoneessa olevalle sängylle. Juuri siihen sängylle missä kaikki taika tapahtuu. Katselen ympärilleni. Raipat ovat siistissä rivissä seinään asennetussa telineessä, värikkäät dildot nököttävät terhakkaina pöydällä ja PVC-asut kiiltävät kattolampun loisteessa.

Anna oli 16-vuotiaana käymässä Amsterdamissa kielikurssilla. Nuori nainen kierteli punaisten lyhtyjen alueella ja inspiroitui näkemästään. Reissullaan Anna tutustui työttömään tyttöön, jolla oli iso kasa merkkilaukkuja- ja vaatteita sekä kaksi kallista rotukoiraa.

– Hän ei millään meinannut kertoa mistä sai rahat tähän kaikkeen. Ihmettelin tätä usein ja lopulta tyttö kertoi, että sillä oli profiili sihteeriopiston sivuilla. Kivat sedät ottavat siihen yhteyttä ja se paneskelee niiden kanssa ja rahat ei lopu koskaan. Siitä se idea sitten lähti.

Anna ei kuitenkaan lähtenyt seksialalle hetken mielijohteesta vaan mietti asiaa pitkään. Anna on harrastanut ennen seksialalle lähtemistä seksiä paljon eri miesten ja naisten kanssa.

– Seksi ei ole koskaan ollut mulle pyhä asia. Mun ei ole koskaan tarvinnut tuntea toista ihmistä, jotta voisin olla tämän kanssa sängyssä.

On helpompi ostaa seksiä kuin alkaa parisuhteeseen. Omaa muidua saa lämpätä viikon ja välttämättä sittenkään ei saa.

Ennen seksialaa Anna opiskeli muutaman vuoden konetekniikkaa yliopistossa, sillä vanhemmat toivoivat Annan kouluttautuvan. Ala ei kuitenkaan tuntunut omalta.

– Mua ei houkuta mikään normaali työelämä, elän mieluummin elämäni niin, että saan ihan itse päättää mitä teen ja milloin teen. En keksi mitään muuta työtä mikä olisi yhtä luontevaa minulle.

Omien sanojensa mukaan Annalla on perinteinen perusperhe. Hänen vanhempansa erosivat Annan ollessa ala-asteella. Perhe on tiennyt hänen ammatistaan, mutta Anna teki muuta pari vuotta välissä ja ei ole ottanut asiaa uudestaan puheeksi perheensä kanssa.

– Isä vetäisi kahdeksi vuodeksi välit poikki, se ei oikein ilahtunut. Sisarukset oli vähän että minkä takia teen tällaista työtä, mutta se ei ole ollut heille suurempi ongelma. Äiti puolestaan tietää nytkin ja hyväksyy sen, sekä tukee minua.

Jos joku kysyy Annalta, että mitä tämä tekee työkseen, kertoo hän yleensä olevansa hieroja.

– Vastaus riippuu ihan siitä miten paljon luotan kyseiseen ihmiseen, ja mitä sen tarvitsee tietää. Mutta kaikki lähimmät ystäväni tietää kuka mä olen ja mitä teen. Eräs kaveri sanoi, että seksin myyminen sopii sulle hyvin, Anna virnistää.

huorajuttu2.jpg

SEKSIÄ JA TERAPIAA

Huoneessa istuu myös Annan ja minun lisäksi Annan aviomies C.

Pari tapasi netissä kolme vuotta sitten, ja he ovat olleet pian kaksi vuotta naimisissa. Myös C on seksialalta.

– Mä olen tehnyt näitä hommia 2000-luvun alusta. Nyt mä alan olla liian vanha ja iso, C naurahtaa ja taputtaa mahaansa.

C on ollut kerran mustasukkainen Annasta.

– Yhden asiakkaan kanssa meni ehkä hieman asiakuutta pidemmälle kun kävitte treffeillä.

– Kenen kanssa muka?

– No siellä Rovaniemellä.

– Ei ne ollut mitkään treffit, se oli mun rentoutusillallinen!

Pariskunta purskahtaa nauramaan.

– Meillä ei kuitenkaan näistä riidellä, C naurahtaa

Anna on ollut ikänsä pitkissä parisuhteissa ennen C:tä ja Annan työ ei ole ikinä ollut ongelma hänen miesystävilleen.

– Siinä vaiheessa kun homma on mennyt siihen, että jonkinlainen suhde voisi syntyä, mä olen kertonut mitä teen ja sitä on voinut sitten lähteä kävelemään. Kukaan ei ikinä tosin ole lähtenyt. Se voi johtua myös siitä, että mun miesmaku ei ole sieltä konservatiivisimmasta päästä, Anna miettii ja helähtää nauramaan.

Suurin osa Annan asiakkaista on varattuja työssäkäyviä miehiä. Monenlaisia asiakkaita 20-80-vuotiaaseen on käynyt, mutta eniten Annalla käy 30-­50-vuotiaita miehiä. Suurin asiakasryhmä on perusduunarit ja yritysjohtajat.

– Moni mies on sanonut, että naiset ovat niin vaikeita, ettei parisuhde kannata. On helpompi ostaa seksiä kuin alkaa parisuhteeseen. Omaa muidua saa lämpätä viikon ja välttämättä sittenkään ei saa.

On aika karua, että keski-ikäisellä miehellä ei ole ketään kelle soittaa kun läheinen kuolee ja se soittaa huoralle.

Anna kertoo että hänen asiakkaansa ovat hyvin herttaisia ja huomaavaisia, ihan täysipäisiä ihmisiä. Hänellä on myös laaja piiri vakioasiakkaita, jotka ovat käyneet Annalla siitä asti kun hän aloitti seksialalla.

– Kun palasin takaisin näihin hommiin niin vakkareilta tuli viestiä, että ihana kun oot tullut takas ja mulla oli sua tosi ikävä, Anna naurahtaa.

Moni asiakas avautuu Annalle parisuhteistaan, lapsistaan, työstään ja raha-asioistaan. Vuosi sitten jouluna kolme eri asiakasta soitti Annalle ja halusi jutella. Oli avioeroa ja lähimmäisen kuolemaa.

– On aika karua, että keski-ikäisellä miehellä ei ole ketään kelle soittaa kun läheinen kuolee ja se soittaa huoralle.

– Läheisyysterapeutti olisi sinulle parempi nimike, C sanoo ja pariskunta repeää nauruun.

Hän on imarreltu saamastaan luottamuksesta, mutta välillä se myös kuormittaa Annaa.

– Alkaa mietityttämään, että onko nämä ihmiset oikeasti näin yksinäisiä. Myös läheisyydenkaipuu näkyy aika voimakkaasti suomalaisissa miehissä. Usein seksiin menee viisi minuuttia ja lopun ajan asiakkaat haluavat olla lähekkäin ja halata. Moni huikkaa vielä lähtiessään, että olipa halipula.

Anna hoitaa kaikki asiakastapaamiset keskellä kirkasta päivää. Hän tekee töitä noin kuusi tuntia päivässä, neljänä päivänä viikossa. Joidenkin tuttujen asiakkaiden kanssa Anna saattaa viettää myös kokonaisen yön. Tällaisia tapauksia on noin kerran parissa kuukaudessa.

– Yleensä yötapaamiset menee niin, että me pannaan, mennään ravintolaan syömään, pannaan lisää, nukutaan, pannaan ja syödään.

Anna veloittaa yöstä noin 1000 euroa, puolesta tunnista 100 euroa ja tunnista 190 euroa.

– Suomitytöksi minulla on aika halvat hinnat. Heti kun menee etelämpään, niin hinnat kallistuu.

Seksiuran aikana Annalla on ollut vain yksi uhkaava asiakas.

– Olin kotikäynnillä erään asiakkaan luona Torniossa. Aluksi mies vaikutti ihan normaalilta, mutta kun päästiin hommiin, huomasin miehen silmien seisovan. Hommat vedettiin kuitenkin loppuun. Mies ei kuitenkaan millään meinannut päästä minua pois, Anna muistelee. Se sano, että sä jäät tänne ja oot mun kanssa.

Anna pääsi tilanteesta kuitenkin ehjin nahoin pois. Asiakas soitteli hänelle koko illan sekä seuraavan yön ja aneli Annaa takaisin.

– Se oli aika pelottava kokemus. Hetken aikaa tämän jälkeen mietitytti tämä työ, mutta elämä kuitenkin jatkui. Mä en jää koskaan miettimään asiakkaita kovin pitkäksi aikaa.

– Mä en oo niin huolissaan näistä. Anna vetäisee isommankin miehen pois tieltään. Tuossa tytössä on uskomattoman paljon voimaa, C sanoo ja luo rakastavan katseen vaimoonsa.

huorajuttu3

MIEHIÄ EI PANETA KUN ON PIMEÄÄ

Ennen haastattelua mietin miten avoimesti ja suoraan kehtaan kysyä erinäisiä kysymyksiä. Lopulta puhumme Annan alapäästä yhtä luontevasti kuin puutarhanhoidosta.

– Pystyn nauttimaan ja saamaan orgasmin sellaisten asiakkaiden kanssa, jotka ovat tuttuja ja turvallisia. Mitä tutumpi asiakas niin sitä helpompi rentoutua, Anna kertoo ja jatkaa, välillä on toki myös sellaisia asiakkaita, joiden kanssa ei vaan natsaa.

Seksi ei ole koskaan ollut mulle pyhä asia. Mun ei ole koskaan tarvinnut tuntea toista ihmistä, jotta voisin olla tämän kanssa sängyssä.

Asiakkaiden kohdalla Anna uskoo intuitioon. Jos hänestä tuntuu, ettei hänen kannata tavata asiakasta hän ei tapaa. Anna ei näe uudelleen sellaisia asiakkaita jotka eivät usko mitä hän sanoo tai alkaa kitisemään kondomin käytöstä.

– Mutta vaikka minusta itsestä ei tuntuisi niin hyvälle ja jos mies ei tee mitään kiellettyä niin tapaan hänet toki uudelleen. Minä teen mitä käsketään ja mies on täällä kuninkaana nauttimassa.

Seksiala on kausiherkkää työtä. Keväällä ja kesällä asiakkaita riittää, mutta talvella on hiljaisempaa.

– Miehiä ei paneta kun on pimeää ja kylmää.

Anna kertoo työssä raskainta olevan sen kun täytyy jatkuvasti olla iloinen ja hyväntuulinen.

– Pilluhan ei mene herkäksi, mutta pää voi mennä. Kun asiakas tulee ovesta sisään, minun täytyy heti hahmottaa mitä tämä on vailla. Täytyy koko ajan aistia asiakasta, sillä mitä vähemmän joutuu ohjaamaan ja neuvomaan, niin sitä aidomman tyttöystäväkokemuksen asiakas saa. Tyttöystävälle kun ei tarvitse joka kerta kertoa, että koske tuonne ja tee näin.

Anna ei näe mitään syytä miksi lopettaisi seksin myynnin.

– En tiedä mitä pitäisi tapahtua, että jättäisin nämä hommat. Varmaan neliraajahalvaus, Anna sanoo ja purskahtaa nauruun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s